29-daagse crosscountry relocationspecial - 29-daagse Crosscountry relocationspecial

€ 1.229 p.p.
Exclusief lokale toeslagen en heffingen.

CROSS-COUNTRY CANADA: RELOCATIONSPECIAL VAN OOST- NAAR WEST-CANADA

 

Droom jij al tijden van een camperreis door Canada, maar twijfel je of je op road trip wilt door het westen of juist door het oosten van het land? Oftewel: ga jij voor charmante vissersdorpjes, ruige kliffen en de majestueuze Niagara Falls of wordt het een camperreis langs blauwe meren, ongerepte bossen en watervallen? Een haast onmogelijke keuze! Voor alle twijfelaars heeft Travelhome goed nieuws: in samenwerking met camperverhuurder CanaDream bieden wij twee cross-country wegbrengcamperreizen aan. Kiezen hoeft niet: jij gaat voor best of both worlds!

 

Na je vlucht en hotelovernachting is het volledig aan jou om te bepalen welke route door Canada je neemt: je hebt 26 dagen de tijd om met de camper van Oost- naar West-Canada te rijden. Plan je route zorgvuldig zodat je geen enkele highlight mist. Reizen op de bonnefooi is in deze tijd van het jaar lastig: veel campings openen pas wanneer de toeristenstroom op gang komt. Dat wil niet zeggen dat een camperreis door Canada in mei niet gelijk staat aan een groot avontuur. Integendeel: reken op relatief lange reisafstanden, campings met weinig of zelfs zonder voorzieningen en wegen en wandelpaden die vanwege winterse omstandigheden nog niet zijn geopend. De buitentemperatuur ligt in deze tijd van het jaar vrij laag en het regent nog geregeld.

 

We zijn maar gewoon eerlijk: een road trip door Canada in het voorjaar is niet voor iedereen. Maar voor je afhaakt willen we ook de voordelen noemen van een camperreis in mei: je ontwijkt de toeristenstroom, betaalt aanzienlijk minder en tijdens de lente laten walvissen zich dicht aan de kustlijn zien. De nationale ijshockeycompetitie loopt tot juli, dus met een beetje geluk kun je een wedstrijd meepikken in Montreal of Ottawa. En wat dacht je van de prachtige watervallen die ontstaan door smeltende sneeuw? Hoewel je campertype of basis van Run of Fleet* is, beschikken alle deelnemende campertypes over verwarming, een fornuis en magnetron, een vast bed, eigen sanitair, een generator en zelfs zonnepanelen. Kortom: alles wat je nodig hebt om zelfvoorzienend te zijn en het behaaglijk te maken in jouw huis op wielen. Op de kou buiten kun je je kleden en zeg nou zelf: het tikkende geluid op het dak van je camper, dat heeft eigenlijk wel iets!

 

Jouw Canadese road trip begint in Halifax en eindigt in Vancouver óf Calgary. Na je vlucht vanuit Amsterdam breng jij de eerste nacht op Canadese bodem door in een hotel nabij de luchthaven van de Oost-Canadese provinciehoofdstad. De volgende dag haal je de camper op. Een medewerker van camperverhuurder CanaDream vertelt jou alles over het gebruik van je voertuig. Als jij even later als nieuwbakken camperaar de weg op gaat, kan je reis door de natuurpracht van Canada écht beginnen.

 

Highlights tijdens deze cross-county camperreizen zijn bijvoorbeeld bruisende steden MontrealOttawa en Vancouver. Ook Maritieme provincie Nova Scotia is het ontdekken waard: spot papegaaiduikers en walvissen of rijd voor dat laatste naar het Franstalige Quebec, waar bij Tadoussac twaalf verschillende walvissoorten leven. In Algoquin Provincial Park kun je herten, elanden en beren spotten en de Niagara Falls zijn zonder twijfel een korte omweg waard. Blijf niet té lang hangen in het prachtige Oost-Canada: de natuurparken in het westen van het land zijn in deze tijd van het jaar waanzinnig mooi: in Banff National Park en Jasper National Park veroorzaakt het smeltwater indrukwekkende watervallen. De iconische blauwe meren zijn misschien nog bedekt met een laagje ijs en de beren komen net uit hun winterslaap. Doordat die zich in mei nog in de laaggelegen gebieden ophouden, is de kans dat jij er eentje spot relatief groot. 

 

Liever naar West-Canada reizen via de Verenigde Staten? Dat kan zonder bijbetaling! Pik een stukje van Oost-Canada mee voordat je het land verlaat en koers zet richting Chicago, waarna je het ‘echte’ Amerika ontdekt in staten Wyoming, Montana en Idaho: thuis van het uitgestrekte Yellowstone National Park. Vergeet niet een ESTA aan te vragen als je van plan bent een grensoversteek naar de VS te maken.

 

Aan alles komt een einde, dus ook aan jouw Canadese avontuur. Na het inleveren van je camper bij de verhuurder, vlieg je vanaf Vancouver óf Calgary weer naar huis. Maar niet voordat je je eindbestemming onveilig hebt gemaakt: huur fietsen en rijd door Stanley Park in Vancouver of bewonder de toppen van de Rocky Mountains vanaf de Calgary Tower.    

 

*De verhuurder bepaalt ter plaatse welk camper je binnen het Saver-type toegewezen krijgt. Het is niet mogelijk hierin een voorkeur aan te geven. Het campertype is altijd geschikt voor het geboekte aantal personen. 

 

**Het sanitair van je camper kan niet gebruikt worden bij temperaturen rond het vriespunt. Doe je dat wel, dan kunnen de leidingen bevriezen, met alle gevolgen van dien. Plan je route zorgvuldig zodat je onderweg de mogelijkheid hebt om (indien nodig) gebruik te maken van douches en toiletten op campings.

 

Let op! Mei is een bijzondere maand om Canada te bezoeken: de natuur ontwaakt en de eerste trekvogels keren huiswaarts. Walvissen laten zich dicht aan de kust zien en smeltwater veroorzaakt majestueuze watervallen. Beren komen net uit hun winterslaap en houden zich nog in de laaggelegen gebieden op. Maar op camperreis door Canada in mei betekent ook dat het nog koud kan zijn en dat nog niet alle campings zijn geopend. Controleer daarom of de camping waar je wilt overnachten, open is tijdens jouw reisperiode. Lees ons blog ‘Buiten het seizoen op camperreis: de voor- en nadelen’ om een realistisch beeld te krijgen van wat je kunt verwachten als je besluit dit avontuur aan te gaan. Want een avontuur is het, en wat ons betreft één dat je niet wilt missen. 

 

Op zoek naar route-inspiratie? Bekijk onze routesuggesties eens. Daar vind je o.a. deze cross-country routesuggestie van Toronto naar Vancouver!

VERTREKDAGEN & PRIJZEN

Exclusief lokale toeslagen en heffingen.
Wil je van bovenstaande reisdata, campertypes of reisduur afwijken, vraag dan vrijblijvend een offerte aan voor je specifieke reiswensen.
Offerte aanvragen