Praktische Info - Amerika

Ontdek je met

Tabitha

Joyce

Sophie

Manon

Camper

Winkelketen Macy's

Als je een camper huurt in Amerika wil je wellicht ook nog wel lekker gaan shoppen. Winkelen in de Verenigde Staten kan goed. Zoals je tijdens je campervakantie in Amerika wel zal merken doen Amerikanen veel dingen vaak groots, maar dan ook echt groots. Zo zijn de warenhuizen in Amerika ook huge. Een van de grootste warenhuisketens van Amerika is Macy’s. Macy’s is geen budgetwarenhuis, maar ook geen superduur warenhuis.

MACY'S HEEFT OFFICIEEL HET GROOTSTE WARENHUIS TER WERELD

Als je tijdens een camperreis door Amerika het grootste warenhuis ter wereld wilt bezoeken, dan moet je naar Macy’s. Macy’s heeft volgens het Guiness Book of Records namelijk officieel het grootste warenhuis ter wereld. Deze winkel van Macy’s bevindt zich aan Herald Square in New York en heeft een totale oppervlakte van 198.500m2.

KOM TIJDENS JE CAMPERREIS IN AANRAKING MET AMERIKA'S DENKWIJZE

Als je een camper huurt in Amerika en iets van de Amerikaanse manier van denken wilt begrijpen, dan kom je dat ook in een warenhuis als Macy’s tegen. De oprichter van deze supergrote warenhuisketen heeft namelijk meerdere bedrijven opgericht. Voordat Rowland Hussey Macy het eerste Macy’s filiaal opende, is deze organisatie al meerdere keren failliet gegaan. In Amerika is dit geen schande, veel Amerikanen zien het eerder als een schande als een ondernemer opgeeft. Rowland Hussey Macy richtte zijn eerste warenhuis op in New York. Op de eerste dag had het filiaal een omzet van $300. De zaken liepen echter goed en Macy’s groeide tot een keten die jaarlijks bijna 28 miljard dollar omzet. Omgerekend zou dit ongeveer 21 miljard Euro zijn. Inmiddels heeft Macy’s 793 filialen wereldwijd!

MACY'S EIGEN MERKEN

Inmiddels heeft Macy’s ook veel eigen merken. Op deze manier wil Macy’s de winst verhogen. Net als in supermarkten wordt er vaak meer winst gemaakt op huismerken en daarom heeft Macy’s ook veel eigen merken in de collectie. Macy’s verkoopt haar eigen merken ook aan niet concurrerende warenhuizen. Het eigen merk is dus niet exclusief van Macy’s en wordt ook overal ter wereld verkocht. Een aantal van deze merken zijn: JM Collection, Styling & Co, Epique Threads en Belgique. De merken die Macy’s in eigen beheer heeft beperken zich niet alleen tot kleding, maar tot alle producten die de keten verkoopt.

MAAK JE EEN CAMPERREIS DOOR AMERIKA? MACY'S IS DAN EXTRA GOEDKOOP!

Als je tijdens een campervakantie in Amerika naar Macy’s gaat kun je extra goedkoop bij Macy’s winkelen. Macy’s biedt buitenlandse toeristen namelijk een zogenaamde “visitors pas” aan. Met deze pas kun je een korting van 10 tot 15 procent op jouw aankopen krijgen. Als je van dit voordeel gebruik wil maken, dan kun je op vertoon van je paspoort je pas ophalen bij de visitors balie van Macy’s.

Praktische info