Praktische Info - Amerika

Ontdek je met

Tabitha

Joyce

Sophie

Manon

Camper

Tolweginformatie in Amerika

Amerika is een perfect land om op pad te gaan met een huurcamper. Het is daarom handig om meer te weten over de tolwegen. In Amerika zijn er relatief weinig tolwegen wanneer je deze vergelijkt met Europa. Amerika heeft wel enkele tolwegen, het kan dan ook voorkomen dat je daar tijdens jouw camperrondreis mee te maken krijgt. Tolwegen noemen ze in Amerika Turnpikes, Tollways of Parkways. Vroeger waren er in Amerika meerdere tolwegen, maar nadat de investeringskosten terugbetaald waren, zijn deze wegen tolvrij geworden. De eerste snelwegen die werden aangelegd voor de langere afstanden, zijn als tolwegen aangelegd. Een voorbeeld hiervan is de Pennsylvania Turnpike. Momenteel worden de nieuwe snelwegen in Amerika regelmatig aangelegd als tolweg, dit om de aanleg en de financiering te versnellen. Ook kan het voorkomen dat je tijdens jouw camperreis in sommige gebieden tol dient te betalen voor oeververbindingen en/of bruggen.

TOLWEGEN IN VERSCHILLENDE STATEN TIJDENS JE CAMPERREIS

De meeste tolwegen komen voor in de volgende staten: Florida, Illionois, New Jersey, New York, Oklahoma, Pennsylvania en Texas. De Highways waar je tijdens jouw camperreis zal komen zijn in principe tolvrij, maar toch zijn sommige wegen hiervan tolwegen. Dit komt omdat de wegen ouder zijn of al in aanleg waren voordat dit systeem gecreëerd werd. 

TIP TIJDENS JE CAMPERREIS WANNEER JE EEN TOLWEG TEGENKOMT

Wanneer je met een TomTom door Amerika rijdt, kan deze aangeven wanneer er een tolweg aankomt. Ook bestaat er dan de optie om deze wegen te ontwijken. Vaak rijd je dan via de binnenwegen/plattelandswegen verder. Je dient op tolwegen contant te betalen bij een hokje maar het kan ook voorkomen dat je kleingeld in een automaat moet storten. Het is daarom altijd verstandig om tijdens jouw camperreis kleingeld te bewaren ergens in de huurcamper. Op deze manier heb je altijd kleingeld bij je, ook wanneer je voor onverwachte verrassingen komt te staan.

Praktische info